Csecsemő-Gyermekgyógyászati osztály

Osztályvezető főorvos: Dr. Tóth Edit főorvos (tel: 63/313-244 /208-as mellék)

Orvosok:

  • Dr. Hetyei Erika főorvos (tel: 63-313-244 / 208-as mellék)
  • Dr. Somogyi Karolina
  • Kardosné Dr. Sipos Zita
  • Dr. Dóra Virág Rita

Az osztályról:

Az ágylétszám 20, ebből 4 speciális fül-orr-gégészeti ágy. A Szülészettel egy épületben a kórházpark végén található. Modern, felújított és barátságos infrastuktura. Számunkra a legfontosabb, hogy elősegítsük a gyógyulást, ezért a szülőket is bevonjuk ebbe a folyamatba, ezért a gyermekeikkel együtt az anyákat, néha az apákat vagy a nagyszülőket is elhelyezzük.

A játéksarok és a főállású óvónő segít abban, hogy elviselhető, akár emlékké tegye ezeket a napokat.

A Koraszülött és Újszülött osztály a Gyermekosztály felett található. Az igény szerinti, akár 24 órás rooming-in rendszerben támogatjuk a minél előbbi szoptatást. Segítünk a picik ápolásának megtanításában. A kis születési súlyúak vagy beteg újszülöttek speciális ellátását is megtesszük, csak a legindokoltabb esetben küldjük el más intézetbe.

Szponzoraink segítsége is az osztályt gazdagítja, amit nemcsak a betegellátás műszerezettségén látunk meg, hanem azon is, hogy minden kórteremben TV, dvd nézési lehetőség van. Bőven van játék és aki távozik, még ajándékot is vihet magával kis plüssállatka vagy az általa készített rajz formájában.

Kórházunk – gyermekosztâly

Folytatjuk Kórházunk című sorozatunkat. Most is Dr. Földesi Irén diabetológus főorvos kalauzol bennünket, ezúttal a Dr. Bugyi István Kórház csecsemő-gyermekgyógyászati osztályán.

Közzétette: Szentes TV – 2018. október 16., kedd

 

Beleegyező nyilatkozat: