Laboratórium

Tel.: 63 / 313-244 / 362 mellék

Diagnosztikai tömb, I. emelet

 

Időpont kérés: személyesen vagy telefonon munkanapokon 10-15 óráig

 

Mintavétel:

  • munkanapokon 7-10 óráig
  • sürgős jelzésű beutalóval munkanapokon 7-15 óráig

 

Eredmény kiadás munkanapokon:

  • hétfőtől csütörtökig 14-15 óráig
  • pénteken 13-14 óráig

 

Beutaló köteles szakellátás.

 

Osztályvezető főorvos: Dr. Német Antónia

 

Vezető asszisztens: Kókai Tiborné

 

 

A Központi Laboratórium az intézmény Sürgősségi és diagnosztika épületében helyezkedik el. Az első emeleten található a vérvételi ambulancia és a kémiai részleg, a második emeleten a mikrobiológiai részleg.

A járóbetegek vérvétele munkanapokon a laboratórium ambulanciáján történik programozott betegellátási rendszerben, azaz előjegyzéssel. Természetesen ez alól a sürgős és a speciális esetek, valamint a 14 év alatti gyermekek mentesülnek. Területi ellátási kötelezettségünknek megfelelően készülnek szakorvosi és háziorvosi kérésre a járóbetegek és a kórházi osztályokon fekvő betegek vizsgálatai. A klinikai kémia terén kémiai (vércukor anyagcsere, zsír anyagcsere, máj- és vesefunkció, ion- és enzim vizsgálatok); immunkémiai (hormon és tumormarker); vérkép, alvadási-, vizelet- és egyéb vizsgálatokat végzünk, mikrobiológia tekintetében baktérium tenyésztési és szerológiai vizsgálatok zajlanak.

A laboratórium 24 órás, műszak beosztásos munkarendben működik az év minden napján. A munkát szakképzett laboratóriumi asszisztensek végzik, az eredményeket egy laboratóriumi szakorvos, egy klinikai mikrobiológia szakvizsgával rendelkező biológus, egy okleveles vegyész és két laboratóriumi analitikus ellenőrzi, a dokumentáció pedig két adminisztrátor feladata. A délutáni- és éjszakai műszakban, valamint a hétvégi- és az ünnepnapokon egy asszisztensnő készíti el a vizsgálatokat a kórházi osztályok és az SBO betegei számára.

Műszerparkunk korszerű, az automaták többségét 2016-ban üzemeltük be. Sürgősségi készülékeink biztosítják a napi 24 órás elérhetőséget.

A dokumentáció és az eredményközlés elektronikus, de a járóbetegek részére (amennyiben igénylik) nyomtatott formában is biztosítjuk a leleteket.

A laboratórium a szakmai belső és külső minőségbiztosítási feltételeknek megfelelően működik és évről évre folyamatosan megfelel az intézményben alkalmazott ISO 9001/2008 szabványnak.

 

Kórházunk 11. – Labor

Elérkeztünk Kórházunk című sorozatunk 11. adásához. A műsor célja, hogy Önök a kamerákon keresztül betekinthessenek a Dr. Bugyi István Kórház egyes osztályainak mindennapjaiba. Ezúttal a Labor kerül a kamerák tüzébe.

Közzétette: Szentes TV – 2019. február 18., hétfő