Dr. Bugyi István Kórház Csongrád megyei Dr. Bugyi István Kórház

“Dr. Bugyi István Kórházért” Alapítvány Adószám: 18474983-1-06
Vakbarát
6600 Szentes, Sima Ferenc utca 44-58. 63/313-244 Telefonkönyv ›
vissza

Kórtermek őrzik Sipos Edit nevét

Kórtermek őrzik Sipos Edit nevét
Forrás: www.delmagyar.hu
Szentes – Már nagyon beteg volt Sipos Edit válogatott vízilabdázó, amikor azt kérte: a gyógyítására összegyűjtött pénzt költsék a kórházi osztályra, ahol kezelték. Tegnap mutatták meg a felújított kórtermeket.
Délvilág napilap – 2014.0kep41.21. 09:35

Vállalkozók, magánszemélyek és az önkormányzat fogott össze azért, hogy részlegesen felújíthassák a szentesi kórház onkológiai osztályát. A kezdeményező a tavaly elhunyt válogatott vízilabdázó, Sipos Edit családja volt, az elvégzett munkát tegnap mutatták be a sajtó képviselőinek és a vendégeknek. A kiváló sportoló gyógyíthatatlan betegséggel küzdött, a kezelésére összegyűlt pénzadományból azonban a halála miatt csak egy csekély összeget használtak fel. Azt kérte: a pénzből fejlesszék a szentesi kórháznak azt az osztályát, ahol hónapokat töltött.

– Editnek, aki most biztosan lenéz ránk az égből, elmondhatom, hogy befejeztem – mondta könnyeivel küszködve az édesapja, Sipos Mátyás. Dicsérte a segítőkész embereket, akik összefogtak a jó cél érdekében, illetve a kórház és a város vezetőit, akik az első pillanattól támogatták az ötletet. Közel kétmillió forint gyűlt össze, ennek háromnegyedét a Csúcsrajárók Alapítvány használja fel, ők többek között bronz mellszobor állítását és sétány kialakítását tervezik a pénzből, közölte az édesapa. Az onkológiai osztályra 400 ezer forintot költhettek, hogy az ott ápolt betegek körülményeit javítsák. Két kórteremben felújították az elavult elektromos hálózatot és berendezéseket, kifestettek, légkondicionálót szereltek fel, ballonos vízadagoló gépet, modern tévéket vásároltak, az osztály orvosi eszközöket kapott. Az alapanyagok jó részét és a munkaerőt ajándékba adták a vállalkozások. – A lányom két és fél évet töltött ezek között a falak között. Van még tennivaló, remélem, mások is csatlakoznak az
ötlethez – mondta Sipos Mátyás.

Nincs az a rossz, amiből ne születne valami jó – idézte az elhunyt sportoló egyik kedvenc mondását az osztály vezető főorvosa, Kispál Mihály. Szirbik Imre polgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy Sipos Edit a ragyogó pályafutás után, a rákkal való küzdelem közepette is volt olyan erős, hogy az utána jövő páciensekre gondoljon. A két felújított kórterem a sportolónő nevét vette fel.